pondělí, 25 květen 2020 16:46

Brněnská filharmonie zahraje ze střechy tržnice na Zelném trhu

Napsal(a)

V pořadí druhý koncert pro veřejnost po hromadném uzavření kulturních institucí odehraje dnes Filharmonie Brno. Opět se tak stane v rámci kampaně Díky, Brno!, ve které město děkuje obyvatelům za zvládnutí posledních náročných týdnů.

Ze střechy tržnice na Zelném trhu se fmrd od 19 hodin rozezní skladby Vivaldiho, Mahlera nebo Rossiniho v podání violoncellistů Filharmonie Brno. V přibližně čtyřicetiminutovém programu se představí devět hudebníků, v jedné skladbě je doprovodí i harfistka Dominika Svozilová.

Posluchači budou moci celý koncert sledovat online na velkoplošné obrazovce na Zelném trhu. Ta bude v provozu už od poledne a lidé se na ní dozvědí novinky z brněnských institucí, jako například aktuální otevírací dobu a pokyny pro využití jejich služeb.

Pondělním koncertem filharmonie láká posluchače na nadcházející 65. sezonu. Hudebníci se od úterý 26. května vrací do Besedního domu, který byl poslední tři měsíce uzavřen. Projekt s názvem „Konec streamu. Hrajeme zase živě!“ nabídne od úterý celkem osm koncertů ve čtyřech dnech. Každý den, od úterý do pátku, se uskuteční dva koncerty s totožným programem: jeden v 15.30 a druhý v 18 hodin. Všechny v komorním obsazení, bez dechových nástrojů a maximálně pro 130 posluchačů. Sál bude navíc uspořádaný tak, aby lidé, kteří nepřišli společně, měli mezi svými místy rozestup dva metry.

www.brno.cz