středa, 12 únor 2020 19:45

Unikátní soutěž už 10 let podporuje mladé talentované vědce

Napsal(a)

Na 25 doktorandských studentů uspělo v soutěži Brno Ph.D. Talent 2019. Mladí akademici se tak můžou těšit z 300 000 korun, touto částkou je podpoří město v jejich akademické práci po dobu studia. V Rytířském sále Nové radnice budou oceněným v pátek ve 13 hodin slavnostně předány šeky pro nejlepší doktorandské studenty.

Z celkově 127 přihlášených studentů bylo vybráno 25 nejlepších. Každý z nich bude čerpat po dobu tří let podporu 300 000 korun. Ocenění dostanou čeští i zahraniční doktorandi (Kolumbie, Chorvatsko, Slovensko) z přírodovědných a technických oborů Masarykovy univerzity, Vysokého učení technického v Brně a Veterinární a farmaceutické univerzity Brno.

Soutěžní projekty i samotné uchazeče hodnotili špičkoví vědci převážně ze zahraničí, ale i České republiky. Soutěž je v anglickém jazyce a je určena uchazečům do 30 let.

Dotaci poskytuje statutární město Brno již od roku 2009. Projekt je součástí Regionální inovační strategie a jeho realizaci zajišťuje JCMM, z. s. p. o. Vedle nadšení pro daný obor a vynikající výsledky v předchozích soutěžích hraje roli znalost anglického jazyka. Další informace naleznete na https://www.jcmm.cz/.

www.brno.cz