čtvrtek, 13 červen 2019 21:16

Odbornou porotu nejvíce zaujal ohňostroj Norů

Napsal(a)

Soutěžní přehlídka ohňostrojů Ignis Brunensis už zná vítěze. Odborná porota ocenila ohňostrůjce ve čtyřech kategoriích. Nejvíce cen si odnesl tým z Norska. Diváci mohou o svém vítězi rozhodovat od soboty 15. června do čtvrtka 20. června.

V soutěži nad brněnskou přehradou se letos utkaly týmy z Norska, Filipín a Portugalska. Hlavní cenu si z 22. ročníku mezinárodní přehlídky odnesli norští ohňostrůjci. Ti zaujali světelnou show s emotivní scénografií, kterou pojmenovali „Bojuj za své sny.“ Norský tým North star fireworks si odnesl také cenu České televize za nejlepší scénografické řešení ohňostrojného představení a zvláštní cenu producenta za nejlepší design závazné části ohňostroje – na taneční skladbu The Charleston.

Cenu Českého rozhlasu za nejlepší hudební doprovod ohňostrojného představení si odnesli ohňostrůjci z Portugalska. Při jejich vystoupení zazněl například Elvis Presley nebo filharmonický orchestr.

O diváckém vítězi přehlídky mohou lidé rozhodovat hlasováním pomocí anketních lístků nebo webu v termínu 15. – 20. června. Slavnostní vyhlášení této kategorie se pak bude konat v pátek 21. června. Svůj hlas mohou návštěvníci dát i nesoutěžním ohňostrojům, které mohli vidět nad Špilberkem i přehradou jako součást zahájení a ukončení přehlídky. Ti, kteří zatím žádný ohňostroj nestihli, mají poslední příležitost v sobotu 15. června, kdy promyšlená scénografie připomene výročí několika brněnských univerzit. Epilog bude k vidění tradičně nad hradem Špilberk.

www.brno.cz