pondělí, 02 červenec 2018 16:43

Zoo otevřela sezónní vstup

Napsal(a)

Zoo Brno dnes otevřela do svého areálu sezónní vstup. Mohou jej využít návštěvníci v červenci a v srpnu každý den a vstoupit do areálu od odstavné plochy v Kníničkách. Po prázdninách bude otevřený i o víkendech v září. Vstupenky si lidé mohou koupit vždy od 9 do 17 hodin.

„Odpadne tak nutnost vracet se několik set metrů zpět z Kníniček ke klasickému vstupu. Přímo u odstavné plochy si v pokladně všichni zájemci koupí vstupenky a do zoo se dostanou hned na druhé straně silnice pod Beringií,“ zdůraznil ředitel zoo Martin Hovorka.

Pokladna je umístěna v dřevěném prodejním stánku v areálu bývalého VUT, a to hned u vjezdové brány.

Po nákupu vstupenek přejdou návštěvníci na druhou stranu Ondrovy ulice. Kvůli zajištění bezpečnosti při přecházení této komunikace zde bude v nejbližších dnech i dočasný přechod pro chodce.

Sezónní vstup je u plynoměrné stanice v zadní části areálu Zoo Brno. Jsou zde dva turnikety a brána pro kočárky. Návštěvníci se pak dostanou po zpevněné cestě a dřevěné lávce k expozici lišek polárních.

V dočasné pokladně se prodávají základní vstupenky a přenosné permanentky. Platba bude možná pouze v hotovosti. „Doufáme, že se tím uleví hlavním pokladnám a zároveň bude přístup do zoo pro všechny návštěvníky rychlejší,“ doplnil Hovorka.

Do budoucna plánuje zoo nový hlavní vstup s kapacitně dostačujícím parkovištěm.

www.brno.cz