Brno se opět umístilo v TOP 10 evropských měst - Zprávy Brno
Vytisknout tuto stránku
pondělí, 19 únor 2018 21:30

Brno se opět umístilo v TOP 10 evropských měst

Napsal(a)
  •   

Město Brno se znovu objevilo mezi nejlepšími v hodnocení prestižního britského ekonomického magazínu fDi vydávaného The Financial Times. V konkurenci téměř 500 měst a regionů uspělo hned ve dvou kategoriích.489 evropských měst a regionů spolu pomyslně soupeřilo v oblastech ekonomický potenciál, pracovní trh, efektivita nákladů, infrastruktura a podnikatelská přívětivost. Žebříček sestavuje časopis fDi na základě hodnocení poroty složené z ekonomů, analytiků, specialistů veřejného sektoru a bankovnictví.

V kategorii Lidský kapitál a životní styl se mezi středně velkými evropskými městy Brno umístilo na 6. místě. Odborná komise hodnotila také strategie podpory přílivu zahraničních investic. I zde bylo Brno zařazeno mezi deset nejlepších středně velkých evropských měst. "Přitažlivost města Brna pro zahraniční investory zůstává i nadále velmi vysoká, a to především díky kvalifikované pracovní síle a vysoké kvalitě života," přiblížil náměstek primátora pro oblast Smart City Jaroslav Kacer.

Časopis fDi se zaměřuje na informace, rozbory a hodnocení přímých zahraničních investic, které odborníci považují za hlavní motor ekonomik. Redakce vyhlašuje anketu Města a regiony budoucnosti (European Cities & Regions of the Future) každé dva roky. Zohledňuje při tom ekonomický potenciál měst a regionů, jejich strategické plány při podpoře zahraničních investic a také úroveň obyvatel. Města a regiony proto žádají o zpracování odpovědí v dotazníku, který se ptá na průběh získávání zahraničních investorů a na péči o ně, na strategické projekty a na další ekonomické údaje, například na průměrné ceny pronájmů kancelářských a průmyslových prostor, na výši průměrných mezd a na ceny energií.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.