Sobota bude patřit muzeím. Uskuteční se jedenáctá Brněnská muzejní noc - Zprávy Brno
×

Upozornění

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 30

Vytisknout tuto stránku
čtvrtek, 14 květen 2015 11:03

Sobota bude patřit muzeím. Uskuteční se jedenáctá Brněnská muzejní noc

Napsal(a)
  •   
Brněnská muzejní noc 2012 Brněnská muzejní noc 2012 Harold, commons.wikimedia.org

Brněnská muzejní noc. Již tradiční oslava muzeí, galerií či jiných kulturních institucí proběhne letos již po jedenácté. Letos se k tradičním patnácti účastníkům přidalo i několik nováčků a návštěvníci se tak budou moci těšit na zcela nové expozice a výstavy.

"Letos je rozhodování ještě obtížnější, protože kromě stálic Brněnské muzejní noci, tedy patnáctky muzeí, galerií a dalších kulturních institucí v Brně a okolí, máme to štěstí, že se během uplynulého roku v Brně otevřelo hned několik zcela nových zařízení, které se do programu muzejní noci zapojují poprvé – VIDA! Science centrum, Metodické centrum moderní architektury či nezávislé kulturní centrum Industra," uvedla koordinátorka muzejní noci Kateřina Tlachová.

Muzejní noc přitom nenese svůj název nadarmo. Galerie, muzea či vědecká centra otevřou své brány návštěvníkům v šest hodin večer a zcela zdarma či za symbolický poplatek budou zájemce vpouštět až do půlnoci, kdy se brány opět zavřou. Muzejní noc probíhá v rámci Mezinárodního dne muzeí, který se slaví 18. května.

Zájemci o kulturu, historii, vědu, techniku či umění se mohou těšit jak na tradiční výstavy či expozice, tak i na originální a netradiční programy. Například v Moravské galerii si budou moci návštěvníci nechat vytvořit barokní portrét v rámci výstavy "Kupezky. Mistr a jeho okruh." Technické muzeum pak nabídne světelné pokusy, VIDA! Science centrum pak představí různé fascinující pokusy. Moravské zemské muzeum představí ke stopadesátému výročí Mendelových poznatků výstavu věnovanou genetice.

Muzejní noc se uskuteční v sobotu od šesti hodin večer do půlnoci. Kompletní program je k dispozici na webu Brněnské muzejní noci či v tištěné brožuře.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.